«Παρέα, Προχωράμε Μπροστά»

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας και Ψηφιακών Δεξιοτήτων για όλους

από την Coral Gas

Σε συνεργασία με την Wise Greece στα Ιωάννινα

 

Ιωάννινα 20.2.2023 – Η Coral Gas σε συνεργασία με τη Wise Greece παρουσιάζουν και εκκινούν το πρόγραμμα «Παρέα, προχωράμε μπροστά» στα Ιωάννινα, ένα Δήμο σταθερής και σημαίνουσας αξίας για την Εταιρεία.

Η σύμπραξη αυτή, με κυρίαρχο στόχο το θετικό κοινωνικό αντίκτυπο, προσβλέπει σε ένα μέλλον πιο βιώσιμο, ανθρώπινο, τεχνολογικά και ψηφιακά αναβαθμισμένο. Τα επαγγέλματα αλλάζουν, οι δεξιότητες προσαρμόζονται αντιστοίχως στα νέα δεδομένα και ο κάθε τόπος και οι άνθρωποί του καλούνται να αναδείξουν τα μοναδικά τους χαρακτηριστικά και τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα.

Για τον λόγο αυτό, η Coral Gas σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Wise Greece σχεδίασαν ένα Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ενηλίκων για την επιχειρηματικότητα, τις ψηφιακές δεξιότητες, τη βιωσιμότητα και την τεχνολογία.

Για έξι μήνες, έμπειροι εκπαιδευτές, θα διαθέτουν online εκπαιδεύσεις στους συμμετέχοντες, σε μια  διαφορετική θεματική ενότητα κάθε μήνα, με στόχο να τους προσφέρουν πρακτικές και όχι μόνο θεωρητικές γνώσεις, για θέματα όπως οι επιχειρηματικές τάσεις του μέλλοντος, η αποτελεσματική χρήση τεχνολογικών εργαλείων για marketing και επικοινωνία, το storytelling και branding, η βιωσιμότητα και η κοινωνική ευθύνη κ.α.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν μέντορες που θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να τους καθοδηγήσουν και να απαντήσουν στις ερωτήσεις τους, ενώ θα ανακαλύψουν και επιτυχημένα μοντέλα και επιχειρήσεις από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Η συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι δωρεάν με απαραίτητη εγγραφή στο   https://pareaioannina.gr/  και μετά τη λήξη του θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ιωαννιτών και την υποστήριξη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, καθώς και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

 

O κος Ελ. Ιατρόπουλος, Εμπορικός Διευθυντής της Coral Gas , δήλωσε: «Είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι των τοπικών κοινωνιών, όπου έχουμε δραστηριότητα, και θέτουμε πάντα ως προτεραιότητα την ενίσχυση της ευημερίας των συνανθρώπων μας. Για το λόγο, σε συνεργασία με τη Wise Greece, δημιουργήσαμε το πρόγραμμα «Παρέα, Προχωράμε Μπροστά», ώστε να συμβάλουμε στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, να ενισχύσουμε την οικονομία και να δώσουμε ευκαιρίες σε ανθρώπους που θέλουν να κάνουν μία νέα αρχή. Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμο Ιωαννιτών για την υποστήριξή του, καθώς και όλη την τοπική κοινωνία των Ιωαννίνων που αγκάλιασαν το πρόγραμμα από την πρώτη μέρα. Στόχος μας είναι να συνδράμουμε και να ενισχύσουμε ενεργά ακόμα περισσότερους συμπολίτες μας.».

Αντιδήμαρχος Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Επιχειρηματικότητας Δήμου Ιωαννιτών, κος Αϊβατίδης Ιωάννης

O Αντιδήμαρχος Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Επιχειρηματικότητας Δήμου Ιωαννιτών, κος Αϊβατίδης Ιωάννης τόνισε: «Με χαρά υποδεχόμαστε στην πόλη μας το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας και Ψηφιακών Δεξιοτήτων με τίτλο ” Παρέα, Προχωράμε Μπροστά” που διοργανώνει η CORAL GAS σε συνεργασία με την Μη Κερδοσκοπική οργάνωση Wise Greece υπό την Αιγίδα του Δήμου προσφέροντας εκπαιδευτικά προγράμματα σε ενήλικες και παιδιά και προσφέροντας επαγγελματικές ευκαιρίες σε ευάλωτες ομάδες, σχεδιάζοντας και προωθώντας τους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. Ο Δήμος μας στηρίζει όλες τις δράσεις Επιχειρηματικότητας πού αφορούν σε κατοίκους της περιοχής μας και συμπαραστέκεται σε προγράμματα εκπαίδευσης πολιτών μας.».

Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, Δρ Δημήτριος Δημητρίου

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, Δρ Δημήτριος Δημητρίου, τόνισε «Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων ήταν πάντα υπέρ της διασύνδεσης της επιχειρηματικότητας με κάθε τρόπο. Η επιχειρηματικότητα χρειάζεται όλα τα εργαλεία, έτσι ώστε να μπορεί να προσελκύει πελάτες αλλά και να δημιουργεί συνθήκες συνεργασίας μεταξύ των επιχειρηματιών. Ως Επιμελητήριο Ιωαννίνων δεν θα σταματήσουμε να στηρίζουμε τέτοιες προτάσεις και προγράμματα που μόνο προστιθέμενη αξία δημιουργούν στον επιχειρηματικό κόσμο και στα μέλη του Επιμελητηρίου μας.»

Η Coral Gas πιστή στις αρχές της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, θα συνεχίσει να αφουγκράζεται τις ανάγκες τις κοινωνίας με σεβαστό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον.

 

 

 

Λίγα λόγια για την Coral Gas Α.Ε.Β.Ε.Υ.

Η Coral Gas είναι η διάδοχος της Shell Gas, μετά την εξαγορά των δραστηριοτήτων εμπορίας της στην Ελλάδα από τη Motor Oil, το 2010. Ενταγμένη στον Όμιλο Motor Oil και µε ανθρώπινο δυναμικό 100 ατόμων, η Coral Gas είναι ηγέτης στην αγορά  του υγραερίου επενδύοντας διαρκώς στην καινοτομία και την ασφάλεια.

Παρέχει όλα της τα συσκευασμένα προϊόντα με ειδική βαλβίδα ασφάλειας προσφέροντας ένα σύνολο πρωτοποριακών προϊόντων που ανεβάζει το επίπεδο ασφάλειας των καταναλωτών υγραερίου στην Ελλάδα.

Η εταιρεία λειτουργεί από το 1965 στην αγορά της αποθήκευσης και εμπορίας υγραερίου. Μέσω των 4 εγκαταστάσεών της σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα και Κρήτη, εξυπηρετεί πάνω από 1.000.000 πελάτες, προμηθεύοντάς τους υγραέριο, µε αξιοπιστία και ασφάλεια.

Η εταιρεία εμπορεύεται τα προϊόντα της σε όλα τα διαφορετικά είδη συσκευασιών:

α) σε φιάλες για οικιακή και επαγγελματική χρήση, συσκευές φιαλών

β) χύμα σε δεξαμενές για οικιακή, επαγγελματική και βιομηχανική κατανάλωση

γ) σε φιαλίδια και συσκευές φιαλιδίων

δ) σε οχήματα (autogas), ως εναλλακτικό καύσιμο που προσφέρει οικονομία και συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος.

Στον τομέα του autogas διαθέτει συνολικά 375 πρατήρια σε όλη τη χώρα. Ταυτόχρονα η πρόταση της εταιρείας προς τον καταναλωτή εμπλουτίζεται συνεχώς με προωθητικές ενέργειες σε συνδυασμό με τις πλατφόρμες πιστότητας των αδερφών εταιρειών. H εταιρεία έχει παρουσιάσει το 2018 τον μοριακό ιχνηθέτη με ολοκληρωμένο σύστημα διασφάλισης ποιότητας και ποσότητας του υγραερίου κίνησης και πρωτοπορεί στο εμφιαλωμένο υγραέριο λανσάροντας το 2020 τη φιάλη Prime με μοναδικά χαρακτηριστικά μελετημένη και κατασκευασμένη σύμφωνα με τις υψηλότερες ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Επιπλέον, το 2017 η Coral Gas ίδρυσε θυγατρική εταιρεία στην Κύπρο µε σκοπό την επέκταση των δραστηριοτήτων της στο εξωτερικό.

Η εταιρεία στοχεύει στην ανάπτυξη των πωλήσεων μας σε όλους του τομείς και την ενίσχυση της θέσης της στην αγορά στο άμεσο μέλλον. Σε μια εποχή που το ενεργειακό περιβάλλον μεταβάλλεται διαρκώς και οι ανάγκες για λύσεις αειφορίας γίνονται επιτακτικές για όλο τον κλάδο, τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της Coral Gas είναι πιο επίκαιρα από ποτέ. Περισσότερα στο  www.coralgas.gr

 

Λίγα λόγια για τη Wise Greece

 

H Wise Greece είναι μία βραβευμένη από τα Ηνωμένα Έθνη και την Παγκόσμια Τράπεζα μη κερδοσκοπική κίνηση με διπλό σκοπό:
Από το 2013 βοηθά τους μικρούς Έλληνες παραγωγούς τροφίμων να προωθήσουν τα προϊόντα τους και με το κέρδος από την πώλησή τους αγοράζει τρόφιμα για ορφανοτροφεία, συσσίτια, κοινωνικά παντοπωλεία, οικογένειες και παιδιά στα όρια της φτώχειας.

Παράλληλα, προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα σε παιδιά, αλλά και εκπαιδευτικές ευκαιρίες σε ευάλωτες ομάδες σε όλη την Ελλάδα. Σχεδιάζει και εφαρμόζει προγράμματα Ε.Κ.Ε. με μεγάλες εταιρείες, προωθεί τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης και σχεδιάζει επίσης προγράμματα επανένταξης ανέργων στην επαρχία.

 

Επικοινωνία

Μάγδα Πανουργιά – m.panourgia@communicationeffect.com