Πρόγραμμα εκπαιδεύσεων

Οι εκπαιδεύσεις πραγματοποιούνται online μέσω της πλατφόρμας zoom.
Το link συμμετοχής θα το παραλάβουν όσοι και όσες έχουν πραγματοποιήσει εγγραφή.

29 Μαρτίου 18:00-19:30

Μελίνα Ταπραντζή

Επιχειρηματικότητα του μέλλοντος: Πώς μεταφέρουμε τις παγκόσμιες τάσεις στην καθημερινή δραστηριότητά μας.

Στην πρώτη συνεδρία του προγράμματος, θα μιλήσουμε για τους μεγαλύτερους μύθους γύρω από την επιχειρηματικότητα. Θα δούμε ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία και θα μιλήσουμε για τις παγκόσμιες τάσεις που έρχονται από το εξωτερικό. Η Μελίνα Ταπραντζή θα μας μιλήσει για το πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία και να αυξήσουμε το εισόδημά μας, καθώς και πόσο ρόλο θα παίξει η βιωσιμότητα σε λίγα χρόνια σε όποιο επάγγελμα και αν κάνουμε;

Το μάθημα απευθύνεται σε όλες και όλους, ανεξάρτητα από το εάν είναι επιχειρηματίες ή έχουν κάποια επιχειρηματική ιδέα, καθώς θα προσφέρει πρακτικές πληροφορίες που θα φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες και για τις επόμενες συνεδρίες.

Τετάρτη 5 Απριλίου 18:00-19:30

Μάγκυ Κοντού

Δημιουργούμε τα δικά μας site και αποτελεσματικές καμπάνιες.

Όταν ξεκινάμε μία επαγγελματική ή επιχειρηματική δραστηριότητα, είναι δύσκολο έως αδύνατο να βρούμε άμεσα ένα μεγάλο χρηματικό κεφάλαιο για να επενδύσουμε στη διαφήμιση. Η Μάγκυ Κοντού, θα μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε πολλά δωρεάν εργαλεία για να φτιάξουμε τις πρώτες δικές μας ιστοσελίδες, να ξεκινήσουμε να προωθούμε τα προϊόντα μας και να ανακαλύψουμε τρόπους που μπορούμε να σχεδιάσουμε αποτελεσματικές email καμπάνιες, που θα μας εξασφαλίσουν προβολή και πωλήσεις.

Τετάρτη 26 Απριλίου 18:00-19:30

Δημήτρης Δημητριάδης

Digital Marketing: Πώς δημιουργούμε ενδιαφέρον περιεχόμενο και αποτελεσματική διαφήμιση στα social media.

Η δημιουργία περιεχομένου που κεντρίζει το ενδιαφέρον των χρηστών στα social media, καθώς και η ικανότητα να λέμε ιστορίες για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μας (storytelling) είναι τα πιο σημαντικά στοιχεία για να καταφέρουμε να έχουμε επιτυχία στο digital marketing.

Ο Δημήτρης Δημητριάδης, θα μας δώσει πρακτικές ιδέες για το πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε ενδιαφέρον περιεχόμενο, ενώ θα μας εξηγήσει όλα τα βήματα για να χτίσουμε αποτελεσματικές διαφημίσεις στα social media.

Τετάρτη 3 Μαΐου, 18:00-19:30

Μίνα Μισυρλή

Business Model Canvas : Πώς σχεδιάζουμε και οργανώνουμε το δικό μας επιχειρηματικό μοντέλο σε μια σελίδα.

Η ικανότητα να αποτυπώσουμε την επιχειρηματική μας ιδέα σε μια σύντομη αλλά περιεκτική παρουσίαση είναι η πρώτη πρόκληση που συναντάμε όταν ξεκινάμε να οργανώνουμε τα βήματα για να την υλοποιήσουμε. Είτε πρόκειται για μια ιδέα που θα οδηγήσει σε μια startup είτε για ένα νέο προϊόν ή υπηρεσία στην υφιστάμενη επιχείρησή μας, η καταγραφή του επιχειρηματικού μας μοντέλου δεν είναι απλά μια καλή ιδέα, αλλά μια βασική προϋπόθεση για να αποφασίσουμε αν θα μπούμε σε δράση.

Η Μίνα Μισυρλή θα μοιραστεί μαζί μας πληροφορίες και χρήσιμες γνώσεις για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού business model canvas για τη δική μας επιχειρηματική ιδέα, μαζί με τη χρήση αντιπροσωπευτικών case studies για την αποτελεσματικότερη σύνδεσή τους με την πράξη.

Τετάρτη 17 Μάϊου, 18:00-19:30

Ιωάννα Σεραφειμίδου

Branding, Marketing και Επικοινωνία: Πώς επικοινωνώ αυθεντικά και συνδέομαι αποτελεσματικά με το κοινό μου.

Το επιτυχημένο μάρκετινγκ οδηγεί σε πωλήσεις, το branding οδηγεί στην αναγνώριση και την αφοσίωση. Συνδυάζοντας και τα δυο αποτελεσματικά μπορούμε ως επιχείρηση να είμαστε σίγουροι πως θα έχουμε μια ανοδική πορεία και επιτυχία.

Η Ιωάννα Σεραφειμίδου, θα μας βοηθήσει βήμα βήμα να αναγνωρίσουμε όλα εκείνα τα στοιχεία που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε στην αγορά και που μας διαφοροποιούν από τον ανταγωνισμό μας και θα μας οδηγήσει σε πρακτικά και απλά βήματα αυθεντικής επικοινωνίας και σύνδεσης με το κοινό μας.

Τετάρτη 31 Μαΐου, 18:00-19:30

Αγγελική Σαββίδου

Χρηματοδότηση και οικονομικό πλάνο: Πώς βρίσκουμε οικονομικούς πόρους για να κάνουμε την ιδέα μας μια βιώσιμη επιχείρηση.

Η Αγγελική Σαββίδου θα μας παρουσιάσει που μπορούμε να βρούμε πηγές χρηματοδότησης, αλλά και ποια είναι τα οικονομικά στοιχεία που συνθέτουν ένα επιτυχημένο οικονομικό πλάνο. Ακόμη, θα δούμε πως αξιολογούμε, αλλά και τι μας ταιριάζει.

Το μάθημα απευθύνεται σε όλες και όλους, καθώς θα προσφέρει πρακτικές πληροφορίες που θα φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες τόσο για την προσωπική μας, όσο και για την οικονομική μας ζωή.

Τετάρτη 14 Ιουνίου, 18:00-19:30

Μάγκυ Κοντού

Δημιουργούμε αποτελεσματικές παρουσιάσεις της επιχείρησής μας και να  αξιοποιούμε εργαλεία προώθησης.

Η παρουσίαση (διαφάνειες & pitching) της επιχειρηματικής δραστηριότητάς μας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ζητήσουμε χρηματοδότηση από επενδυτές, να επισυνάψουμε νέες συνεργασίες ή να παρουσιάσουμε το προϊόν/υπηρεσία μας αποτελεσματικά στο κοινό, ενώ οι δυνατότητες διαφημιστικής και όχι μόνο προώθησης μπορούν να εξασφαλίσουν μία επιτυχημένη στρατηγική πωλήσεων.

Η Μάγκυ Κοντού, θα μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε δωρεάν εργαλεία για να φτιάξουμε τις πρώτες δικές μας εταιρικές παρουσιάσεις, ενώ θα μας παρουσιάσει τις δυνατότητες προώθησης και διαφήμισης μέσω των Social Media, του Google AdWords και του Search Engine Optimization (SEO).

Σύντομα θα ανακοινωθούν και οι επόμενες συνεδρίες!